Paviljoen pOp op het Westplein staat te koop

Foto: Maanzaad

Na vier jaar staat het Paviljoen pOp te koop. Initiatiefneemster Marij Nielen van stichting Maandzaad: “We maken ruimte voor nieuwe initiatieven.”

Nielen: “Tijdens de ontwikkeling van het Westplein bleek dat het plein een hele tijd zou moeten wachten op de nieuwe inrichting. Toen zei ik: ‘Stichting Maanzaad gaat hier een paviljoen bouwen, voor voorlichting over de gebiedsontwikkeling van Lombok.’ We vonden het belangrijk dat het Westplein niet alleen een plek zou zijn met verkeer en gebouwen, maar ook een leef- een woonplek. We hebben ernaar gestreefd om een plek over te houden dat ook echt een plein kan zijn.”

Nog geen jaar later, in juli 2013, kon er begonnen worden met de bouw van het paviljoen tussen de wegen op het Westplein. Ook is er een tuin aangelegd.

Het paviljoen is de afgelopen jaren verhuurd aan bedrijven en organisaties. Deze zomer is er gestopt met de verhuur. Alleen vergaderingen die te maken hebben met de ontwikkeling van dit gebied vinden er nog plaats.

Het paviljoen staat te koop en moet begin volgende zomer weg zijn. De komende vijf jaar is er op het plein ruimte voor experiment. Volgend jaar wordt op het Westplein de Kroon van Lombok gepresenteerd. Dit kunstwerk heeft de vorm van een ronde bank, maar het bestaat uit losse stoelen. Zo’n tweehonderd mensen hebben meegewerkt aan de kleine keramische beeldjes die in de rugleuningen zitten. Met hulp van crowdfunding en fondsen hebben is de ruim 30.000 euro die hiervoor was binnengehaald.

Cookieinstellingen