CDA wil dat gemeente handhaving in parken uitbreidt

Foto: utrecht.nieuws.nl

De gemeente heeft afgelopen zomer ongeveer 250 boetes uitgedeeld voor overtredingen in de stadsparken, zoals het Julianapark en het Griftpark. Het CDA wil dat de handhaving volgend jaar wordt uitgebreid. Gisteravond stelde de fractie dit aan de orde in het vragenuur in de gemeenteraad.

Raadslid Marloes Metaal: “Boetes uitdelen is niet het doel, maar we moeten in onze drukke parken zorgen dat iedereen prettig en veilig van de ruimte kan genieten. Dat kan alleen als mensen zich aan de regels houden. Raddraaiers moeten aangepakt worden, zij verpesten het voor de rest!”

Het CDA ontving signalen dat er afgelopen zomer onveilige situaties waren door fietsers en scooters in stadsparken, waaronder het Julianapark en het Griftpark. Bezoekers melden bij het CDA dat er te weinig handhaving is op fietsen en scooters die dwars door de parken rijden. Wandelaars, sporters, spelende kinderen, natuurgenieters en andere parkgebruikers voelen zich hierdoor onveilig.

Gemeenteraadslid Marloes Metaal heeft naar aanleiding van de verschillende signalen het college bevraagd op de handhaving in de Utrechtse stadsparken.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen pleit het CDA voor intensievere handhaving. Het CDA roept het college op om op drukke tijden extra surveillance in de parken op te nemen in het komende handhavingsprogramma. Zo kan iedereen blijven genieten van de prachtige parken die Utrecht rijk is.

Het college herkende de signalen van het CDA. Wethouder Geldof beloofde de aanpak van dit jaar te evalueren en te betrekken bij het handhavingsprogramma voor volgend jaar.

Cookieinstellingen