Portaal is begonnen met sloop Nijeveldsingel

Foto: Portaal

De eerste fase van de vernieuwing is daadwerkelijk begonnen. Na de bouwvak startte de aannemer met de sloop van het gebouw aan de Nijeveldsingel in Utrecht. Aansluitend wordt de grond bouwrijp gemaakt en wordt begonnen met het bouwen.

Voorafgaand aan de uitvoering zijn de bewoners geïnformeerd, in persoonlijke gesprekken en tijdens meerdere informatiebijeenkomsten. De bewoners stemden in met sloop en nieuwbouw. Voor een deel van de bewoners was dit een kans om met een stadsvernieuwingsurgentie naar een andere woning te verhuizen. De meesten van hen vonden elders een nieuw thuis.

Er staan nu nog 37 voormalige bewoners op de lijst die willen terugkeren naar de nieuwbouw. Huurders die nog aan de Oudegeinlaan, Vronesteinlaan of Linschotensingel wonen, krijgen de kans om rechtstreeks naar de nieuwbouw door te schuiven. Het gaat om 53 huishoudens. Andere woningen worden tijdelijk verhuurd.

De bouwvergunning is verleend voor de Nijeveldsingel. Er komen 79 sociale huurappartementen. In de volgende fase komen eengezinswoningen in de plaats van de huidige maisonnettes aan de Oudegeinlaan. Terugkeerders en doorschuivers hebben de eerste keuze uit de nieuwbouwwoningen. De resterende woningen komen beschikbaar via WoningNet in voorjaar 2018. De appartementen worden vanaf eind 2018 opgeleverd.

Jasper van der Linde van K3 architectuur schrijft: “Het ontwerp voor de nieuwbouw aan de Nijeveldsingel is geïnspireerd op de bestaande bebouwing. De ‘zigzag’ voorgevel met balkons blijft herkenbaar. Alleen zijn de balkons nu aan de groene binnentuin gelegen. Het verkeersgeluid van de Waterlinieweg verstoort het lekker buiten zitten nu niet meer. De nieuwbouw bevat meerdere woningtypes. Maisonnettes op de begane grond en 2-, 3-, en 4-kamerwoningen daar boven. Alle woningen beschikken over een privéberging op de begane grond. De maisonnettes hebben ieder een voor- en achtertuin van waaruit de

berging direct toegankelijk is. Met twee liften en brede galerijen met trappenhuizen aan beide einden is het gebouw goed toegankelijk. Dit geldt ook voor de woningen zelf, een deur door met een rolstoel is geen probleem. De kwalitatieve materialen geven een robuuste en warme uitstraling en zorgen ervoor dat het gebouw jarenlang mooi blijft, aldus Portaal

Cookieinstellingen