Gemeenteraad stelt vragen over ontslag bibliotheekmedewerkers

Foto: Pixabay

Groenlinks, de SP, de Partij voor de Dieren en Stadsbelang Utrecht hebben vragen gesteld naar aanleiding van het ontslag van drie bibliotheekmedewerkers. De partijen willen graag weten hoe de wethouder het functioneren van de bibliotheek als werkgever beoordeelt.

Op 11 juli heeft de rechtbank het vonnis uitgesproken met betrekking tot het aangevochten ontslag van drie bibliotheekmedewerkers. Volgens de rechter hadden de drie medewerkers niet ontslagen mogen worden omdat niet de juiste ontslagvolgorde is gehanteerd door de bibliotheek. De bibliotheek moet het ontslag ongedaan maken en de drie medewerkers per 1 maart 2017 in dienst nemen.

De partijen willen van de wethouder weten of hij het eens is met hen dat het management fouten heeft gemaakt bij de reorganisatie van de bibliotheekorganisatie. Ook willen ze weten wat de kosten zijn van advocaat en proces die de bibliotheek heeft gemaakt. En wat de gevolgen zijn van het vonnis voor de begroting en de beoogde reorganisatie van de bibliotheek nu de medewerkers weer op de loonlijst staan.

Cookieinstellingen