Gemeente nodigt zes partijen uit voor Nieuwe Zandpad

Foto: gemeente Utrecht

Op 6 april dit jaar heeft stichting Non Nobis zich terug getrokken uit de tender voor de ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad. Het Utrechts college heeft vervolgens besloten om het Nieuwe Zandpad te realiseren via een meervoudige onderhandse aanbesteding. Hiervoor zijn door de gemeente zes partijen uitgenodigd die al bij de gemeente bekend waren of die zich hebben gemeld naar aanleiding van berichtgeving in de media.

De aanbesteding gaat in twee stappen: een selectiefase en een gunningsfase. Aan de partijen die tot de beste ‘realisatie’ komen wordt de opdracht voorlopig gegund. Pas na een positief doorlopen Bibob procedure wordt definitief gegund aan één of meerdere partijen en wordt de huurovereenkomst getekend.

Uitgangspunt blijft dat de gemeente schone en transparante raamprostitutie mogelijk maakt door grond beschikbaar te stellen, regels te stellen en toe te zien op naleving. De vastgoedontwikkelaar bouwt en verhuurt de werkruimten aan de exploitanten. De exploitanten van de prostitutieramen zijn verantwoordelijk voor een veilige, zelfstandige en gezonde uitoefening van het beroep van sekswerker.

De selectie van de marktpartijen die voor gunning in aanmerking komen is naar verwachting eind september afgerond. De gunningsfase moet medio november tot de selectie van een of meer investeerders leiden. Daarna volgt een periode van verificatie en het opstellen van een intentieovereenkomst. Op basis van deze intentieovereenkomst wordt gestart met het Bibob traject. Dit traject duurt 3 tot 6 maanden maar kan ook langer duren. Eind 2018 zou er dan gestart kunnen worden met bouwen.

Cookieinstellingen