Woningen op voormalig EKP-terrein Kruisvaartkade

Foto: Kruisvaartkade

Op het voormalig expeditieknooppunt van NS (EKP-terrein), gelegen tussen het spoor en de Kruisvaart, komen woningen. Initiatiefnemer MRP Development wil samen met ontwikkelaar VORM aan de Kruisvaartkade 450 tot 600 woningen bouwen. Het college heeft hiervoor het zogeheten stedenbouwkundig programma van eisen (SPvE) vastgesteld.

Op basis hiervan stelt de gemeente het bestemmingsplan op en werkt de ontwikkelaar de bouwplannen verder uit. 20 procent van de woningen valt in de categorie sociale huur.

Op het terrein aan de westkant van het spoor komen zo’n 450 tot 600 huizen, met een hoogte tot dertien bouwlagen. Langs de Kruisvaart is de bebouwing lager zodat het aansluit op de bestaande bebouwing in de Dichterswijk. Het gebied is voor autoverkeer bereikbaar via de Jan van Foreeststraat en parkeren kan ondergronds. Voor fietsers en voetgangers zijn drie toegangen: via de Jan van Foreestraat, de te renoveren hefbrug en de nieuw aan te leggen verbinding bij de Da Costakade langs het Trimbos-instituut.

Cookieinstellingen