Schoolgebouw in Hoograven wordt vervangen door woningen

Foto: Mario Gibbels

Op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Pagelaan in Hoograven Zuid komt mogelijk woningbouw. De stichting die eigenaar is van het schoolgebouw heeft een ontwikkelaar geselecteerd om hier woningen te realiseren. Het college heeft het startdocument vastgesteld om dit plan verder te laten uitwerken.

Het plan speelt in op de grote behoefte aan woonruimte in de stad. Het college wil onder meer door afspraken met de initiatiefnemer zorgen voor energiezuinige en kwalitatief goede woningen met lage woonlasten. De uitdaging voor de ontwikkelaar is om hier in de buurt van een autoweg een gezond en prettig woonklimaat te realiseren. In een nog op te stellen bouwenvelop worden eisen opgenomen voor een bepaalde verkaveling, bouwhoogte, parkeeroplossing en inrichting van de buitenruimte. Dan wordt ook duidelijk hoeveel en wat voor woningen er komen.

Omdat deze herontwikkeling niet past binnen de huidige bestemming is een nieuw bestemmingsplan nodig. Gemeente en initiatiefnemer gaan belanghebbenden en anderen informeren en betrekken bij de uitwerking van de zogenoemde bouwenvelop later dit jaar. De procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning volgt dan in 2018.

Cookieinstellingen