CDA pleit voor investeren in afvalcontainers

Foto: Pixaby

Utrecht kent volgens het CDA teveel overvolle ondergrondse afvalcontainers. Om de technische problemen tijdelijk op te vangen is volgens het CDA nú meer inzet nodig. Afval moet sneller worden opgehaald en de containers sneller gerepareerd.

Het Nieuwe Inzamelen, waarbij meer afval met ondergrondse containers wordt ingezameld, is nog in een beginstadium. Het CDA ziet het voordeel om niet afhankelijk te zijn van één ophaaldag per week, maar zelf te kunnen kiezen wanneer je vuilnis weg wil gooien. Maar het nieuwe systeem van ondergrondse containers moet het de bewoners wel makkelijker maken. Nu zijn de containerlocaties te vaak kapot, overvol of vervuild. Hierdoor lopen bewoners te vaak voor niets naar het afvalpunt. Dit draagt bovendien niet bij aan het vertrouwen in het nieuwe systeem van de gemeente. Van Waveren vindt daarom dat het college moet zorgen voor extra ophaalmomenten en dat kapotte containers sneller gerepareerd worden.

De wethouder gaf aan in zijn reactie aan dat hij geen extra geld uit wil uittrekken om

dit probleem aan te pakken, maar erop vertrouwt dat de huidige aanpak voldoende gaat zijn. Het CDA betreurt dit, omdat bewoners nu achterblijven met een falend afvalsysteem en daar voorlopig weinig verbetering in zullen zien. Bij het slotdebat over Voorjaarsnota, later deze maand, zal het CDA daarom een voorstel doen om alsnog extra maatregelen te nemen.

Cookieinstellingen