Klaas Verschuure enige kandidaat-lijsttrekker D66 Utrecht

Foto: Sebastiaan ter Burg

Klaas Verschuure is de enige kandidaat lijsttrekker van D66 Utrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Tot 31 mei konden kandidaten zich melden voor het Lijsttrekkerschap. Klaas heeft zich als enige kandidaat gesteld.

Verschuure is sinds 2011 fractievoorzitter van D66 in de Utrechtse gemeenteraad. Hij was ook lijsttrekker voor D66 Utrecht bij de verkiezingen in 2014. D66 werd toen de grootste partij in Utrecht en haalde 13 van de 45 zetels.

Verschuure: “Met veel energie en enthousiasme kijk ik uit naar een nieuwe periode als lijsttrekker voor D66. De groei van Utrecht biedt ons volop kansen maar ook uitdagingen. Ik wil de groei graag in goede banen leiden. Daarom wil ik mij inzetten voor radicale kansengelijkheid en compromisloze verduurzaming.”

De leden van D66 Utrecht kunnen zich tot 26 juni door middel van e-voting uitspreken over de kandidatuur van Verschuure. Ook als er één kandidaat-lijsttrekker is, wordt er in een verkiezing door de leden gestemd. Wanneer 50%+1 van de stemmende leden de kandidatuur ondersteunt, zal Verschuure tot lijsttrekker worden uitgeroepen. De uitslag van de interne verkiezingen wordt 30 juni bekend gemaakt.

Cookieinstellingen