Onderzoek naar bouw woningen op voormalig Befu-terrein

Foto: Pixabay

Op het voormalige terrein van betonmortelcentrale Befu in Hoograven komen woningen. Het college heeft het startdocument vastgesteld om het plan voor woningbouw op deze plek verder uit te werken en gaat op zoek naar een ontwikkelaar.

Nu roeivereniging Viking heeft besloten op de huidige locatie te blijven, kan het hele Befu-terrein gebruikt worden voor woningbouw. De gemeente is eigenaar van het gebied ten zuiden van het Neerlandiaterrein in Hoograven Zuid.

Het plan speelt in op de grote behoefte aan woonruimte in de stad en op de ambities van het college op het gebied van gezond stedelijk leven. Het college wil door onder meer afspraken met de ontwikkelaar zorgen voor energiezuinige en kwalitatief goede woningen met lage woonlasten. Door keuzes voor een bepaalde verkaveling, bouwhoogte, parkeeroplossing en inrichting van de buitenruimte kan een zo gezond en prettig mogelijk woonklimaat worden gerealiseerd. Dit wordt in de tweede helft van 2017 verder uitgewerkt in het Programma van Eisen (PvE). Hierin wordt ook bekeken of het mogelijk is om een combinatie te maken van koopwoningen, sociale huur en middeldure huurwoningen.

Planning is na de zomer ook te komen met een aanpak om de ontwikkelaar te selecteren. Eind 2017 begint dan de marktselectie en na vaststelling door de gemeenteraad gaat de gunningsfase van start.

Gemeente en ontwikkelaar gaan belanghebbenden en anderen informeren en betrekken bij de uitwerking van de plannen. De procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning volgt dan medio 2018. Volgens deze planning start de bouw eind 2019. Omwonenden worden binnenkort hierover geïnformeerd.

Cookieinstellingen