Kinderboerderij Nieuw Rotsoord vanaf nu rookvrij

Foto: Pixabay

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord in Utrecht geeft vandaag op de Wereld Niet Roken Dag de aftrap voor het invoeren van een rookvrij beleid. Nieuw Rotsoord vraagt iedereen om het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Nieuw Rotsoord kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Het hele terrein van Nieuw Rotsoord is vanaf nu rookvrij. Nieuw Rotsoord vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein. Angelique Jacobs-Roos, beheerder van de kinderboerderij: “Als kinderboerderij willen we ons graag inzetten voor een rookvrije generatie. Daarom gaan wij vanaf vandaag, de Wereld Niet Roken Dag, voor een volledig rookvrij terrein.”


Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije kinderboerderij bij. Uit onderzoek is gebleken dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen, zien roken, doet roken. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, roken ze wel mee en is het bovendien belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken. Het Longfonds helpt kinderboerderijen en speeltuinen om rookvrij te worden. Zie ook www.longfonds.nl/rookvrij-spelen.

Cookieinstellingen