In augustus opening eerste deel Stationspleinstalling

Foto: gemeente Utrecht

Het eerste, en grootste deel van de Stationspleinstalling opent in augustus. Er is dan plek voor ruim 7500 fietsen. Ook passen er 700 OV-fietsen in. De stalling heeft 3 verdiepingen; op de middelste is ruimte voor 1800 abonnementhouders.

De stalling sluit in augustus aan op de Middentunnel die onder alle sporen doorloopt en op de Noordertunnel. Via deze tunnels kom je bij je trein. Na de opening van dit deel van de stalling wordt de fietsloods op het Smakkelaarsveld verwijderd, en ook een groot deel van de fietsenrekken op het Smakkelaarsveld worden weggehaald. Op het Smakkelaarsveld kan dan begonnen worden met de aanleg van de definitieve busbaan.

De rekken in De Oksel en binnen de hekken op het Smakkelaarsveld blijven beschikbaar. Voor dit gebied betekent de opening van de stalling een toename van 1500 plekken.

Eind dit jaar opent de Knoopstalling: dan komen er nog eens 3200 extra plekken aan de Jaarbeurskant van het spoor bij.

Boven en naast de stalling wordt nog gewerkt: aan het plein, het reuzendak erboven, de nieuwe ingang van Hoog Catharijne, het nieuwe bus- en tramstation voor De Uithoflijn, het Noordgebouw en Het Platform. In de eerste periode is de route via het plein nog niet open: zodra dat veilig kan komt er ook een route via het plein naar de Stationshal.

Na opening van dit eerste deel wordt er verder gebouwd aan het tweede deel en aan het plein erboven. Wanneer de hele stalling klaar is, planning is eind volgend jaar, heeft Utrecht de grootste fietsenstalling ter wereld.

Vandaag, 20 mei, is het Dag van de Bouw en opent ook de bouwplaats van het Stationsplein z’n deuren. Iedereen is welkom tussen 10 en 16.00u.

 

 

Cookieinstellingen