Gemeente laat papaverperkje verwijderen

Foto: GroenLinks

Vanmorgen is een perkje voor papavers op de La Pazdreef, bij bejaardenhuis Zuuylenstede, verwijderd. Dit gebeurde door de firma Eikelboom die handelde in opdracht van de gemeente. GroenLinks-raadslid Brechtje Paardekoper zal hier vandaag vragen over stellen in de gemeenteraad. ‘Dat is natuurlijk niet motiverend voor de bewoners die al jaren het perkje onderhouden’, aldus Paardekooper.

Toen buurtbewoners de betreffende werknemer erop aanspraken antwoordde deze: het is onkruid en moet er allemaal uit. Het betreffende veldje is al twee jaar in zelfbeheer bij de buurtbewoners, die daarover afspraken hebben gemaakt met de gemeente. Zij onderhouden de perkjes.

Paardekoper vraagt het college of het normaal is dat een medewerker van een groen onderhoudsbedrijf het verschil niet weet tussen papaver en onkruid. Ook wil Paardekoper weten hoe de communicatie is tussen de gemeente en groenonderhoud bedrijven want kennelijk was de medewerker van het bedrijf niet op de hoogte van de afspraken over zelfbeheer.

Volgens Paardekoper was de ‘communicatieve houding’ van de medewerker van het groenbedrijf naar de buurtbewoners die hem aanspraken op bestaande afspraken onvoldoende. Hij was niet bereid om te stoppen totdat een en ander was uitgezocht. Paardekoper vraagt het college of het bereid is om het bedrijf hierop aan te spreken.

Tot slot vraagt Paardekoper of het college bereid is om met de bewoners te overleggen hoe de papavers opnieuw aangeplant kunnen worden.

Reacties