Oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf overleden

Foto:

Oud-burgemeester van Utrecht Annie Brouwer-Korf is woensdag 17 mei op 70-jarige leeftijd overleden. De familie heeft dit vandaag bekend gemaakt. Annie Brouwer-Korf was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht.

Mevrouw Brouwer-Korf was eerder raadslid en wethouder in Nijmegen, burgemeester van Zutphen en Amersfoort, vicevoorzitter van de VNG, voorzitter van Reclassering Nederland en was na haar afscheid in 2007 werkzaam bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit en van het Nationaal Reumafonds en was actief in diverse Utrechtse organisaties.

Burgemeester Jan van Zanen heeft namens het Utrechts gemeentebestuur zijn medeleven aan de familie overgebracht. “Wij verliezen in Annie Brouwer een zeer betrokken, doortastende en krachtige vrouw. Met haar overlijden verliezen we een indrukwekkend bestuurder. Zij was ruim acht jaar burgemeester van Utrecht in een bijzondere politiek bestuurlijke tijd. We gaan haar enorm missen. Utrecht en Nederland zijn haar veel dank verschuldigd.”

Annie Brouwer-Korf werd in 2005 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en ontving bij haar afscheid de Gouden Stadsmedaille van Utrecht. Op initiatief van de Stichting MidZomerGracht werd de Annie Brouwer-Korfprijs ingesteld voor personen en organisaties die zich hebben ingezet voor de LHBT-emancipatie; een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt.

Annie Brouwer-Korf was gehuwd, had twee kinderen en twee kleinkinderen.

In het stadhuis en stadskantoor is vanaf donderdagmiddag het condoleanceregister geopend. De stadsvlag van Utrecht hangt vandaag en op de dag van de uitvaart halfstok op het stadhuis en bij het stadskantoor.

Reacties