Opening eerste buurtstroomproject in Utrecht



Foto:

Op donderdagmiddag 11 mei is “Buurtstroom Hoograven de A.R.M.” in gebruik genomen, het eerste collectieve zonnestroomproject in de gemeente Utrecht!
. Tijdens de Utrechtse Zon-10-daagse (van 8 tot 18 mei) heeft Buurtstroom haar eerste project op het dak van kringloopwinkel de A.R.M. in Hoograven.

Energieambassadeur en buurtbewoner Ad de Regt is initiatiefnemer van dit buurtstroomproject. Samen met Energie-U heeft hij dit project opgezet, waarbij buurtbewoners konden investeren in zonnepanelen op een dak in de buurt.
Op het dak van de kringloopwinkel zijn 250 zonnepanelen gelegd. Naast de buurtbewoners heeft ook Stichting Kringloopcentrum Utrecht de A.R.M. (eigenaar van het gebouw) panelen gekocht.

Tijdens de opening waren live-beelden te zien van de zonnepanelen op het dak van de A.R.M. via een drone. 
Sinds 2016 werkt Energie-U aan het opzetten van zonnestroomprojecten op grote daken in Utrecht. Landelijk worden deze projecten postcoderoosprojecten genoemd. In Utrecht wordt het Buurtstroom genoemd. Met Buurtstroom investeren buurtgenoten gezamenlijk in zonnepanelen. De opgewekte stroom geeft vervolgens een belastingkorting op de eigen energierekening.

Cookieinstellingen