Heleen de Boer lijsttrekker GroenLinks

Foto: heleendeboer.nl
Foto: heleendeboer.nl
Foto: Heleendeboer.nl

Heleen de Boer wordt de lijsttrekker van GroenLinks Utrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dit maakte de partij gisteravond bekend. De huidige fractievoorzitter werd door de leden gekozen in een online lijsttrekkersreferendum.

De Boer is blij en vereerd opnieuw de lijsttrekker te zijn: “Ik heb heel veel zin in de campagne. De energie van de Tweede Kamerverkiezingen is nog goed voelbaar en we krijgen er wekelijks vele nieuwe leden bij. Samen bouwen we verder aan een brede links-progressieve beweging. Zo willen we in Utrecht weer de grootste partij worden.”

De Boer is trots op wat GroenLinks de afgelopen jaren in Utrecht heeft bereikt: “We zijn al 25 jaar de enige grote stabiele partij in Utrecht. We werken hard aan het verbinden van mensen en nemen concrete maatregelen voor een duurzame toekomst. De resultaten daarvan zie je letterlijk op straat. Dat beleid willen we doorzetten, zodat Utrecht een gezonde stad blijft en een stad voor iedereen”, aldus de Boer.

In de lijsttrekkersverkiezing nam Heleen de Boer het op tegen Pepijn Zwanenberg. Zwanenberg zit sinds 2006 voor GroenLinks in de gemeenteraad en was genomineerd als Utrechter van het Jaar. De Boer: “Het was een mooie, eerlijke en positieve strijd. Pepijn is iemand die altijd op een bijzondere en creatieve manier aandacht weet te trekken voor de ideeën van GroenLinks. Dat is voor een partij heel belangrijk.”

De Boer is sinds 2010 raadslid voor GroenLinks in Utrecht en sinds 2012 fractievoorzitter. In 2014 was zij ook lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Naast haar werk in de gemeenteraad is zij beleidsadviseur bij de FNV.

Al eerder kozen het CDA (Sander van Waveren), Student & Starter (Tim Homan) en de VVD (Dimitri Gilissen) hun lijsttrekker.

Cookieinstellingen