Betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum

Foto: Gemeente Utrecht

In Leidsche Rijn Centrum voert de gemeente Utrecht per 1 oktober 2017 betaald parkeren op straat in, om eventuele parkeeroverlast te voorkomen. Wel heeft het college aan de gemeenteraad voorgelegd om in het begin op straat het eerste uur en in de parkeergarage de eerste twee uur parkeren gratis te maken. Het parkeertarief op straat wordt 2,47 euro per uur.

Het winkelgebied in Leidsche Rijn Centrum wordt vanaf het najaar 2017 opgeleverd en vanaf dat moment wordt in Leidsche Rijn Centrum drukte verwacht van bewoners en bezoekers.

Voor de parkeergarage onder het winkelgebied (Brusselplein) geldt een parkeertarief van 2,50 euro. De gemeente wil dat de parkeergarage onder het toekomstige Brusselplein gebruikt gaat worden zodat op straat meer ruimte ontstaat voor voetgangers en fietsers. Daarom is aan de gemeenteraad voorgesteld om in de Brusselpleingarage de eerste twee uur gratis te mogen parkeren en op straat één uur. Ook is met ontwikkelaar a.s.r./Vesteda afgesproken dat het toekomstige tarief in de parkeergarage altijd 50 cent lager is dan op straat met als ondergrens 2,50 euro.

In oktober 2019 vervalt het gratis parkeren op straat en vanaf oktober 2019 tot oktober 2021 wordt alleen het eerste uur parkeren in de Brusselpleingarage gratis. Met de geleidelijke invoering van betaald parkeren wil de gemeente Leidsche Rijn Centrum aantrekkelijk maken voor bezoekers.

Cookieinstellingen