Draagvlakmeting betaald parkeren Woonboulevard

Foto: Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht gaat in het gebied van de Woonboulevard een draagvlakmeting houden voor het invoeren van betaald parkeren.

Met het bestuur van de Vereniging Woonboulevard Utrecht (WBU) heeft de gemeente afspraken gemaakt over de uitvoering van de draagvlakmeting en de invoering van betaald parkeren. Er wordt alleen betaald parkeren ingevoerd als er voldoende draagvlak is. Als betaald parkeren wordt ingevoerd, geldt dit van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 10.00 uur. De WBU ziet het gratis parkeren als ‘unique selling point’ ten opzichte van woonmalls zoals Alexandrium en Villa Arena. Met betaald parkeren tot 10.00 uur wordt de parkeeroverlast door ‘wijkvreemde langparkeerders’ tegengegaan en hoeven bezoekers van de winkels niet te betalen voor het parkeren.

De WBU wil niet dat de venstertijden in de toekomst mogelijk worden uitgebreid en dat er alsnog betaald moet worden door bezoekers van de winkels. Daarom maakt de gemeente door middel van een brief aan het bestuur van de WBU de afspraak dat de venstertijd voor betaald parkeren niet kan worden uitgebreid zonder dat er hiervoor voldoende draagvlak is onder de ondernemers en bedrijven van de Woonboulevard.

Het tarief zal 2.53 euro per uur zijn. Als blijkt dat dit onvoldoende effect heeft, kan na een evaluatie en nagoedkeuring van de gemeenteraad worden overgegaan op een tarief van 4,63 euro per uur.

Cookieinstellingen