College acht blowverbod Tivolituin ‘niet opportuun’

Foto: Tivolituin

CDA-raadslid Metaal heeft mondelinge vragen gesteld over jongerenoverlast in de Tivolituin. In reactie hierop heeft de gemeente onderzocht of een blowverbod effectief zou kunnen zijn. Het college acht echter, gezien de huidige situatie van relatieve rust in de Tivolituin, een dergelijk blowverbod ‘niet opportuun’.

De Tivolituin licht achter Parnassos, tussen de Kruisstraat en de Mulderstraat. De tuin is in zelfbeheer waarbij een groep vrijwilligers de tuin onderhoudt. In eerdere jaren was er sprake van hardnekkig jongerenoverlast in de tuin. Sinds juli 2005 geldt er een alcoholverbod.

Medio 2015 kwamen bij de politie en de gemeente weer regelmatig meldingen binnen van jeugdoverlast in en rond de Tivolituin. Naar aanleiding daarvan is er meer toezicht en handhaving ingezet en is het jongerenwerk er actief. Ook bezoekt de politie de Tivolituin in periodes van veel meldingen meerdere keren per dag.

Omdat de overlastmedlingen zich concentreerden na 19.00 uur, is besloten om de tuin in plaats van 22.00 uur tussen 19.00 en 20.00 uur te sluiten. Het is toen rustiger geworden.

De overlast is sindsdien volgens de gemeente ‘beheersbaar’. Het blijft echter een locatie die aandacht vraagt. Gezien de huidige situatie in de Tivolituin is er volgens de gemeente echter geen aanleiding een blowverbod in te stellen.

Cookieinstellingen