Sustay start met bouw 399 huurwoningen in Leidsche Rijn

Foto: Sustay

Deze week is ontwikkelaar van huurwoningen Sustay gestart met de bouw van honderden huurappartementen in Utrecht, verdeeld over twee gebouwen, welke deel uitmaken van het nieuwe stadshart Leidsche Rijn Centrum.

De appartementencomplexen zijn ontworpen door architectenbureaus DiederenDirrix en Het Ontwerp Team. Alle woningen worden gebouwd door bouwbedrijf De Vries & Verburg. Het complex B@ducated betreft 250 studio’s en is als woonproduct gericht op startende young professionals. Sustay houdt dit project zelf in belegging. Het andere project, genaamd Reykjavik, betreft 149 huurappartementen. Deze vrije sector appartementen met 2 of 3 kamers, variërend van 40 m2 tot 90 m2, voorzien net als B@ducated in het segment waar de stad Utrecht heel veel behoefte aan heeft. Het gebouw Reykjavik is via Syntrus Achmea Real Estate and Finance als eindbelegging gekocht door het pensioenfonds voor de Metaalelektro (PME).

Qua duurzaamheid worden onder andere zaken als autodelen, elektrisch laden en een zonnedak geïntegreerd in de ontwikkeling. Daarnaast zal de binnentuin in participatie met de toekomstige bewoners uitgewerkt worden.

Half juni zal op een locatie nabij een event plaatsvinden waar genodigden middels virtual reality vooruit kunnen blikken op de totstandkoming van B@ducated. Daarnaast zal Sustay deze dag nog een andere verrassing onthullen. De daadwerkelijke oplevering van beide gebouwen staat gepland op najaar 2018.

Cookieinstellingen