Driekwart kinderen met U-pas maakt daar gebruik van

Foto: utrecht.nieuws.nl

Bijna driekwart van de kinderen met een U-pas Kindpakket maakt daar daadwerkelijk gebruik van. Van de volwassen U-pashouders maakt 12 procent gebruik van de U-pas. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

In de armoedebegroting voor 2017 is er 1.765.000 euro gereserveerd voor de U-pas. Dit bedrag is gebaseeerd op het gebruik van de voorgaande jaren. De verwachting is dat door extra aandacht en met de vernieuwing van de U-pas er meer gebruik van zal worden gemaakt. Het streven van de gemeente is dat er volledig gebruik wordt gemaakt van het U-pas Kindpakket. Tussen 1 januari 2017 en 1 april 2017 is het gebruik al toegenomen.

In totaal kunnen ruim 11 duizend kinderen gebruik maken van de U-pas Kindpakket. Hiervoor is een budget van ruim drie miljoen euro beschikbaar.

Per 1 juli 2017 is er een nieuwe partij, Intersolve, die de U-pas gaat uitvoeren. De gemeente werkt met Intersolve aan een zichtbaar U-pas Bureau, een nieuwe website, gebruiksvriendelijk voorlichtingsmateriaal en een uitgebreid U-pasaanbod dat aansluit bij de behoeften van de doelgroep.

Cookieinstellingen