SSH gaat kamers bouwen op KPN-terrein voor studenten en starters

Foto: SSH

Deze maand start de SSH met de werkzaamheden op het voormalige KPN-terrein. Op het terrein met de werktitel “De Kwekerij” aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan ontwikkelen Jebber en de SSH samen zo’n 700 kamers en studio’s voor studenten en starters. Het terrein is in 2008 aangekocht door de SSH.

In mei beginnen de voorbereidingen voor de sloop van de KPN toren. Aanvankelijk was het de bedoeling om de toren te verbouwen tot studentenhuisvesting. Uiteindelijk is niet voor transformatie gekozen omdat met nieuwbouw duurzamer en minder kostbaar kan worden gebouwd. Deze nieuwbouw past binnen het vastgestelde bestemmingsplan. De titel “De Kwekerij” is een verwijzing naar het verleden waarin dit gebied diverse tuinderijen herbergde.

Het KPN-gebouw maakt plaats voor een toren met 318 studentenstudio’s. De studio’s zijn ongeveer 21m2 en hebben een klein keukenblok en een eigen badkamer met douche en toilet. Elke verdieping heeft een grote keuken waar de bewoners met elkaar kunnen eten. Naar verwachting is de toren rond de zomer van 2019 gereed. Vanaf dat moment nemen de nieuwe bewoners hun intrek in het pand.

Reacties