Slechtvalken geboren in Huis voor de provincie

Foto: provincie Utrecht

Op donderdag 20 april zijn twee slechtvalken uit hun ei gekropen in de nestkast aan de negentiende verdieping van het Huis voor de provincie. Half maart nam een slechtvalkenpaar hun intrek in de nestkast en na een broedtijd van ongeveer dertig dagen kwamen de jongen ter wereld. Het is vanaf de webcam niet te bepalen of het ouderpaar het zelfde paar is dat in eerdere jaren een nest had in deze nestkast.

Over ongeveer drie weken onderzoekt een de Werkgroep Slechtvalk Nederland (http://www.werkgroepslechtvalk.nl/) de jonge slechtvalken. Dan worden ze geringd zodat ze na het uitvliegen herkenbaar blijven. Het geslacht van de kuikens wordt dan ook bekend en dat is een goed moment om ze een naam geven. Leuke naam voorstellen? Stuur een bericht naar [email protected].

Wil je de opgroeiende slechtvalken bekijken? Neem een kijkje op de webcam slechtvalk.provincie-utrecht.nl en log in met GAST (een wachtwoord is niet nodig). Als er veel kijkers tegelijkertijd de webcam bezoeken kan het voorkomen dat de verbinding niet direct tot stand komt. Probeer het dan later nog eens. Of volg de foto’s op Twitter of Facebook om op de hoogte te blijven van hun ontwikkeling

Reacties