Vaker groen halen met ‘Flo’

Foto: Gemeente Utrecht

Vanaf vandaag, woensdag 19 april, is op de kruising van de Amsterdamsestraatweg en de Marnixlaan het systeem Flo beschikbaar. Dit snelheidsadvies zorgt ervoor dat je vaker groen licht haalt.

Langs het fietspad staat een paal die met plaatjes aangeeft of je het groene licht kunt halen door sneller of langzamer te fietsen. Zie je een schildpad, dan moet je langzamer fietsen, zie je een haas dan moet je sneller fietsen. Een opgestoken duim geeft aan dat je de goede snelheid hebt om groen te halen. Een koe betekent dat je helaas het groene licht dit keer niet gaat halen.

Utrecht probeert verschillende manieren uit om het wachten voor fietsers aangenamer te maken of te verkorten. Het vele wachten voor verkeerslichten is de grootste frustratie onder fietsers in Utrecht. Dit is gebleken uit onderzoek van Springlab. Dit Utrechtse innovatiebureau ontwikkelde in samenwerking met Ko Hartog Elektrotechniek en de gemeente Utrecht het systeem Flo. Een eerdere versie van het systeem is eind 2015 al getest op de Kardinaal de Jongweg, onder de naam ‘Light Companion, de groene golf voor fietsers’.

Met Flo hoef je als fietser veel minder vaak te stoppen voor een verkeerslicht. Fietsen wordt fijner, met minder frustratie en met minder gevaarlijke situaties.

Reacties