Johan de Meesterstraat wint tweede prijs Klimaatstraatfeest

Foto: Gemeente Utrecht

De Johan de Meesterstraat in Utrecht is op de tweede plaats geëindigd van het Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Dit jaar deden 309 straten en groepen mee aan de landelijke wedstrijd, waarvan negen Utrechtse straten/groepen.

De bewoners van de Johan de Meesterstraat in de buurt Nieuw Engeland voerden met elkaar maar liefst 106 energiebesparende acties uit. Zo organiseerden ze een naden-en-kierenspeurtocht, maakten ze een warmtescan en plantten ze meer groen in de straat. Verder hebben ze kleding, schoenen en speelgoed geruild. Ook zijn ze overgestapt naar een duurzame bank. Ze ontvingen €2.000,- voor een straatfeest uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk.

Deze wedstrijd stimuleert bewoners om samen in actie te komen”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk. “Dat is leuke en effectieve manier om met energiebesparing aan de slag te gaan. Ook leren buren elkaar beter kennen door de gezamenlijke acties. Het is een mooi resultaat dat Utrecht nu voor de vierde keer op rij bij de landelijke top hoort.” Eerder vielen de Cambridgelaan (2016) en Julianaweg (2014 en 2015) in de prijzen.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Ieder stookseizoen, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. De straten en groepen die aan het einde van de competitie de meeste energie hebben bespaard, winnen een feestbudget. De uitslag is zaterdag aan het einde van de dag te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl. Utrechters die ook slim energie willen besparen, kunnen ideeën opdoen op www.utrecht.nl/energie.

Reacties