Bert van der Roest moet nog eens ruim 23.000 euro terugbetalen

Foto: Mario Gibbels

Bert van der Roest moet als oud-penningmeester nog eens ruim 23.000 euro terugbetalen aan stichting Straatnieuws. Dat heeft volgens Straatnieuws de civiele rechter bepaald.

Van der Roest werd al eerder veroordeeld tot een taakstraf van van 240 uur voor verduistering van een flinke som geld bij Straatnieuws. Van der Roest werd in 2013 betrapt nadat hij geld uit de kas van Straatnieuws had ontvreemd. Hij verklaarde toen dat hij het geld nodig had om zijn theatervoorstelling te financieren. De strafrechter kon destijd niet precies vaststellen welk bedrag de oud-PvdA-raadslid had ontvreemd.

Een rechtszaak bij de civiele recher moest duidelijk maken hoe groot de schade voor Straatnieuws precies was. Eerder gaf Van der Roest al een bedrag van 26.242 euro terug. De rechtbank oordeelt nu dat hij nog eens 23.352 euro extra moet betalen. In het bedrag zijn ook de kosten verwerkt die Straatnieuws heeft moeten maken voor het onderzoek naar de fraude door Van der Roest. Daarnaast is Van der Roest ook veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Reacties