USP-Challenge daagt werknemers uit om anders te reizen

Foto:

De komende maanden vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats aan het belangrijkste verkeersplein van het Utrecht Science Park (USP), het kruispunt Universiteitsweg/Heidelberglaan. Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden, daagt met de ‘Utrecht Science Park Challenge’ alle 22.000 werknemers van het USP uit om op een alternatieve manier te gaan reizen. Door mee te doen aan de Utrecht Science Park Challenge kunnen zij sparen voor een goed doel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het Prinses Máxima Centrum.

Door het komende half jaar vaker de fiets of de bus te nemen, thuis te werken of buiten de spits om te reizen verdien je credits. De opbrengst wordt besteed aan bewegingsprogramma’s van het Prinses Máxima Centrum en het WKZ. Deze programma’s hebben tot doel om een positieve bijdrage te leveren aan het herstel en het welzijn van kinderen met en zonder beperkingen via beweging en sport.

Iedereen die mee wil doen aan de Utrecht Science Park Challenge, kan zich aanmelden via www.goedopweg.nl/challenge.

De Utrecht Science Park Challenge is een initiatief van Goedopweg, een samenwerkingsverband – voortvloeiend uit het landelijke programma Beter Benutten Vervolg – waarin de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en werkgevers (verenigd in de U15) samenwerken aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.l

Reacties