Kinepolis Jaarbeurs wordt vandaag ‘ingehuldigd’

Foto:

Vandaag wordt Kinepolis Jaarbeurs officieel ingehuldigd door Eddy Duquenne en Joost Bert (CEO’s Kinepolis Group), Albert Arp (CEO Jaarbeurs) en de Utrechtse wethouder Kees Diepeveen.

Kinepolis Jaarbeurs opende al op 14 december 2016 de deuren van de eerste zes zalen die klaar waren. De afgelopen weken zijn geleidelijk de rest van de 14 zalen geopend. Vanavond wordt de volledige opening officieel gevierd in besloten kring. De dagen erna is er een voordelige openingsactie voor het publiek: op 8 en 9 maart kost een filmticket € 5,- per persoon (exclusief eventuele toeslagen zoals voor 3D, Laser ULTRA en lange film).

Met 14 zalen en 3.200 stoelen is Kinepolis Jaarbeurs één van de grootste bioscopen van Nederland. De grootste zaal heeft een capaciteit van ruim 600 stoelen en een scherm van 26 meter breed en 10,9 meter hoog. Alle zalen zijn bovendien voorzien van laserprojectie. Voor bezoekers die uit zijn op een nog intensere filmervaring zijn er ook twee Laser ULTRA-zalen. Laser ULTRA combineert de beste laserprojectie met multidimensioneel Dolby Atmos-geluid. Sinds de gedeeltelijke opening op 14 december, vonden al 70.000 bezoekers de weg naar de bioscoop.

Bovendien wordt vandaag ook het hoofdkantoor van Kinepolis Nederland ingehuldigd, dat in de bioscoop gehuisvest wordt.

Kinepolis Jaarbeurs is na Dordrecht en Breda het derde nieuwbouwproject in Nederland dat Kinepolis opent in een jaar tijd. Onlangs werd een vierde nieuwbouwproject aangekondigd in ’s-Hertogenbosch. Deze bioscoop, gelegen in het Paleiskwartier, zal begin 2018 worden geopend.

Kinepolis Group betrad de Nederlandse markt in 2014, met de overname van de bioscoopgroep Wolff Bioscopen. In 2015 volgde de overname van Utopolis Nederland, met vestigingen in Almere, Den Helder, Emmen, Oss en Zoetermeer. Kinepolis beschikt momenteel over 15 bioscopen in Nederland, goed voor 104 zalen en meer dan 20.000 zitplaatsen.

Reacties