Gemeente pakt overlast in Lombok aan

Foto: Politie

De gemeente heeft, samen met bewoners en ondernemers, een integraal pakket van maatregelen opgesteld voor de aanpak van de overlast in Lombok-Oost.

Al jarenlang wordt er diverse vormen van overlast ervaren in Lombok-Oost (Kanaalstraat, Damstraat en omgeving). Het gaat daarbij om afval op straat, uitstallingen van ondernemers, te hard rijden en dubbel parkeren, drugsoverlast en jongerenoverlast.

Uit een onlangs uitgebracht onderzoek blijkt dat het aantal meldingen en signalen van jeugd- en drugsoverlast de afgelopen jaren is toegenomen. Bijna 50 procent van de bewoners in Lombok voelt zich wel eens onveilig in de eigen buurt. Ook is het aantal meldingen van jeugdoverlast vanaf 2014 toegenomen. En ook de drugsoverlast is het afgelopen jaar gestegen.

De verhoogde inzet van handhaving in het gebied en specifieke acties om jeugd- en drugsoverlast terug te dringen hebben tot nu toe nog niet het gewenste effect gehad. De meldingsbereidheid bij bewoners en ondernemers neemt af.

Voor de extra inzet van Toezicht en Handhaving is extra geld uitgetrokken. Sinds september 2016 wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een visie op de Kanaalstraat/Damstraat. Dit moet leiden tot een visie op de lange termijn en een daaraan gekoppeld uitvoeringsprogramma.

Cookieinstellingen