iMac-dieven slaan opnieuw toe bij Hogeschool Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In een gebouw van de Hogeschool Utrecht (HU) zijn zondag meerdere dure iMac-computers gestolen. De afgelopen tijd werd al vaker apparatuur gestolen uit het pand aan de Bolognalaan op de Uithof. Dit meldt RTV Utrecht.

Het zou deze keer om zeker veertien computers gaan. In december verdwenen zeven computers uit het gebouw waar onder meer de School voor Journalistiek zit. En er zouden vaker spullen verdwijnen, zoals tassen, laptops en opladers van studenten.

Bewakingscamera’s?

Een student die anoniem wil blijven vindt het heel vreemd dat de HU geen bewakingscamera’s ophangt. Dieven zouden doordeweeks overdag makkelijk het gebouw in kunnen. Bij de inbraak afgelopen weekend zijn de dieven naar binnen gekomen door een raam te vernielen. Of ze iets aan de computers hebben is onduidelijk. Volgens een technicus van de HU kunnen ze niet worden aangesloten op een ander IP-adres.

HKU

In oktober was ook al een grote diefstal bij de faculteit Beeldende Kunst van de HU aan het Rotsoord. Meer dan twintig iMacs werden toen gestolen. Van die diefstal werden wel bewakingsbeelden gemaakt, die zijn te zien geweest in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

Bron: rtvutrecht.nl

 

Reacties