Wegversmalling Universiteitsweg op komst

Foto: Google Maps

UTRECHT – Van maart tot september 2017 wordt de Universiteitsweg ter hoogte van de Heidelberglaan in beide rijrichtingen voor auto’s versmald van drie naar twee rijstroken. Welke gevolgen heeft dat voor u?

De rijstroken worden in een bocht langs het midden van de kruising gelegd (zie blauwe lijn op bovenstaand kaartje). De oversteekplekken voor fietsers en voetgangers van de Universiteitsweg naar de Bolognalaan en omgekeerd worden ongeveer 40 meter verder van de kruising gelegd (groene lijn). De versmalling en omleidingen zijn nodig voor het aanleggen van een trambaan op de kruising en voor het vervangen van een riool zes meter diep onder de kruising. De werkzaamheden duren enkele maanden. De versmalling en de omleiding zijn met de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht en U-OV afgestemd.

Advies

De kruising Universiteitsweg-Heidelberglaan is op dit moment al druk en wordt vanwege de versmalling nog drukker. Indien mogelijk, vermijd gebruik van dit kruispunt. Mocht dit niet mogelijk zijn, houd dan rekening met extra reistijd. Vooral bij het oversteken van de kruising in zuidelijke richting voor 9:00 uur en in noordelijke richting tussen 15:00 en 18:00 uur. U kunt het beste parkeren in de P+R De Uithof of reizen met de fiets of het OV.

Bron: Uithof.nl

Cookieinstellingen