Utrecht: eerste grote gemeente waar alle vormen van voortgezet onderwijs in orde is

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Utrecht is de eerste van de vier grote gemeenten waar alle scholen voor zowel het basisonderwijs, het speciaal onderwijs als het voortgezet onderwijs van voldoende kwaliteit zijn.

Vijf jaar geleden waren er in Utrecht nog twintig scholen of schoolafdelingen die door de onderwijsinspectie werden beoordeeld met ‘zwak’ of ‘zeer zwak’. Met deze scholen heeft de onderwijsinspectie een verbeterplan opgesteld. Dit heeft nu zijn vruchten afgeworpen.

“We zijn erg trots op dit resultaat”, aldus de wethouder van Onderwijs, Jeroen Kreijkamp. “Elk kind kan nu in Utrecht naar een school van goede kwaliteit. De basis is op orde. Dit geeft de stad een goede fundering om verder te bouwen aan gelijke onderwijskansen voor alle kinderen”.

De gemeente Utrecht heeft regelmatig gesprekken gevoerd met schoolbesturen over de kwaliteit van het onderwijs. Utrecht werkt aan gelijke onderwijskansen voor ieder kind. De kwaliteit van de voor-en voorschoolse educatie voor peuters is verhoogd en landelijk door de inspectie beoordeeld als de beste. Alle basisscholen zijn van goede kwaliteit. En nu is dat doel ook in het voorgezet onderwijs behaald. In Utrecht zijn ook drie excellente scholen: de openbare basisschool Overvecht, de katholieke basisschool De Achtbaan in Utrecht en het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Reacties