Ouders kunnen chatten met GGD regio Utrecht

Foto: Public Domain

UTRECHT – Vanaf vandaag kunnen ouders met jeugdverpleegkundigen van de GGD chatten over het opvoeden en opgroeien van hun kind. Met de chat wil GGD regio Utrecht zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeftes van ouders. Hiermee is het informatieaanbod voor ouders nog toegankelijker, zodat ouders snel zijn geholpen. Dit meldt VARNWS.nl

De wijze waarop ouders van kinderen informatie zoeken loopt uiteen. Naast de al bestaande informatiekanalen zoals een inloopspreekuur, telefonisch spreekuur, email en app wil de GGD regio Utrecht beter aansluiten bij de wensen van ouders en kinderen. De chat is anoniem en daarmee laagdrempelig in gebruik. Ouders kunnen op de chat terecht voor bijvoorbeeld vragen over voeding, vaccinaties, slaapproblemen en driftbuien, maar ook over de ontwikkeling van hun kind en de schoolkeuze. De chat is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via www.ggdru.nl/chatten.

Pilot 
Bij de JGZ ouderchat – een samenwerking tussen GGD Amsterdam en GGD regio Utrecht – chatten jeugdverpleegkundigen uit beide regio’s zij aan zij met ouders uit zowel regio Amsterdam als regio Utrecht. Door samen te werken wordt de bereikbaarheid voor ouders vergroot en zijn zij sneller geholpen. Voorlopig gaat het om een pilot. De chat loopt in deze vorm in de periode van 9 januari tot eind juni. Na deze periode wordt gekeken of er nog verbeterpunten zijn en de chat nog beter kan worden aangesloten op de wensen en behoeftes van ouders.

Bron: varnws.nl

Cookieinstellingen