Gemeente treedt op tegen dumper van afval

Zoals het hoort...
Zoals het hoort...
Foto: Kliko.nl

UTRECHT – Het zal niet eenvoudig zijn om ze te achterhalen, maar wie bij ondergrondse containers gewoon zijn afval denkt te kunnen dumpen, loopt kans op een boete van 90 euro. De gemeente Utrecht zet vanaf maandag hiervoor handhavers in burger in. Dit meldt het AD.

Tot ergenis van gemeente en bewoners wordt het vuil in de praktijk op veel plekken in de stad niet alleen in maar ook naast de ondergrondse containers gedumpt, terwijl de container niet vol of defect is. Dat trekt ongedierte en nog meer vuil aan. Volgens de gemeente doen de problemen van bijplaatsingen zich met name voor in de wijken Noordwest, Overvecht, Kanaleneiland en dan vooral in buurten met veel hoogbouw.

Reden?

“Dit kan ook komen omdat iemand zijn pas is vergeten of kwijt is, of omdat hij denkt dat de container vol is, zonder dat dit het geval is. Het plaatsen van je afval naast de container is niet toegestaan en daar staat ook een boete op”, vertelt gemeentewoordvoerder Matthijs Keuning. Waar mogelijk worden boetes achteraf uitgedeeld, tenminste als de dader op basis van het afval kan worden achterhaald. Vorig jaar is dat 298 keer gebeurd. Dit jaar staat de teller tot nu toe op 19. De gemeente probeert containers die vol of defect blijken te zijn en die voor 12.00 uur worden gemeld, diezelfde dag nog te legen, aldus Keuning.

Bron: ad.nl

 

Cookieinstellingen