Garagebedrijf aan Mississippidreef gesloten op last van burgemeester

Foto: Google Maps

UTRECHT – Autogaragebedrijf John Freriks aan de Mississippidreef 20A moet per 1 februari 2017 de deuren sluiten. Dit heeft burgemeester Jan van Zanen besloten, omdat uit informatie van de politie blijkt dat de garage faciliterend werkt voor zware criminelen. Dit meldt de gemeente Utrecht.

De politie heeft in september 2016 een doorzoeking gedaan in het autobedrijf. Hierbij zijn onder andere twee auto’s in beslag genomen waarin verborgen ruimtes waren gecreëerd of waaraan nog gewerkt werd. Het is bekend dat deze verborgen ruimtes vaak gebruikt worden om drugs, wapens of geldbedragen te vervoeren. Tevens blijkt uit informatie van de politie dat een observatiebus met afluister- en volgapparatuur, die gebruikt is door zware criminelen, die in direct verband worden gebracht met de landelijke golf van liquidaties, direct te koppelen is aan het betreffende garagebedrijf.

Burgemeester Van Zanen heeft aan de hand van de verstrekte informatie geconcludeerd dat er vanuit het garagebedrijf een gevaar bestaat voor de openbare orde en veiligheid. De werkzaamheden hebben een negatieve invloed op het woon- en leefklimaat in de omgeving. HIj is van mening dat het faciliterend werken aan zware criminaliteit dergelijke criminaliteit (mede) mogelijk maakt en ondermijnend is voor de samenleving en dat de garagehouder dit werk doelbewust moet hebben gedaan. De burgemeester wil met de sluiting van een jaar de zekerheid hebben dat er voorlopig geen sprake meer is van een garagebedrijf, waar zware criminaliteit wordt gefaciliteerd. Met de sluiting verwacht de burgemeester de loop naar het pand en de bekendheid van het pand voor faciliterende criminele activiteiten te doorbreken.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen