Fietsenstalling Laag Catharijne weer open

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Fietsenstalling Laag Catharijne aan de Catharijnesingel gaat na een grondige renovatie weer open donderdag 1 december. De openingstijden zijn ruimer, stalling is de eerste 24 uur gratis en er is plek voor brommers en scooters.

lcMet de gemeente als nieuwe eigenaar is de stalling nu ook aangesloten op de p-route fiets. Dat betekent dat fietsers via digitale borden langs de fietsroutes kunnen zien hoeveel plekken nog beschikbaar zijn. Deze informatie is ook bij de entree, in de stalling zelf én via een nieuwe app zichtbaar. In de stalling is plek voor zo’n 300 fietsen, waaronder bak- en kratfietsen, en 30 brommers. Ook zijn er OV-fietsen te huur. De stalling is maandag, dinsdag en woensdag open van 7.00 tot 1.00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag tot 4.00 uur en op zondag van 11.30 tot 1.00 uur. Bezoekers aan TivoliVredenburg kunnen hier dus nu ook goed terecht. Verder heeft de oorspronkelijke fietsenwinkel een plek gekregen. Hier zijn nieuwe en tweedehands fietsen te koop en kunnen fietsen gerepareerd worden. Meer informatie over openingstijden en abonnementen is te vinden op www.u-stal.nl.

Nieuwe app ‘P-route fiets’
Via de nieuwe app ‘P-route fiets’ kunnen fietsers nu al voor vertrek of onderweg zien of er plaats is in de stalling. De app is gemaakt door LumiGuide, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de techniek van de P-route fiets op straat. De app is nu al te downloaden via de playstore van Android en binnenkort ook via de stores van Windows en Apple.

Naast de vernieuwde stalling Laag Catharijne zijn ook de Pop Up Parkings Mariaplaats, Vredenburg en Janskerkhof toegevoegd aan de P-route. Hiermee worden fietsers op straat én via de app verwezen naar de vrije plekken in dertien Utrechtse fietsenstallingen.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen