Gaat de reputatie van de Neudeflat veranderen?

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – “De mooiste plek om te wonen is de Neudeflat, want dan hoef je er niet tegenaan te kijken”. Menig Utrechter kan zich helemaal vinden in deze uitspraak, zo lelijk wordt de Neudeflat gevonden. Gaat de verbouwing die nu in volle gang is hier verandering in brengen? RTV Utrecht stelde deze vraag aan architect en aannemer, 

Architect Bart Kellerhuis vond het zelf ook nooit zo’n mooi gebouw, maar dat wordt volgens hem heel anders nu de meeste kantoren uit het pand gaan verdwijnen en de eerste contouren van de vernieuwde flat zichtbaar worden. Het topje van het gebouw is inmiddels al te bewonderen. “Ik denk dat het beeld wel gaat veranderen, omdat de functie allereerst gaat veranderen. Daardoor komt er meer traffic door bewoners en levendigheid. Alleen daardoor al gaat de reputatie van het gebouw vast veranderen,” stelt Kellerhuis hoopvol. Het gebouw ziet er zo al heel anders uit, zegt aannemer Michel Schipper. “Je krijgt een heel ander gevelbeeld dat veel speelser en meer open is.”

Van nood een deugd maken

Veel Utrechters hebben de daad bij het woord gevoegd en hopen binnen afzienbare tijd hun intrek te kunnen nemen in de flat. “Er zijn ontzettend veel reacties op de woningen binnengekomen en er zijn veel inschrijvingen. Driekwart is al verhuurd!”, aldus Schipper. Het eerste appartement in de Neudeflat is al bijna af. Er is daardoor nu al een duidelijk beeld van hoe het er binnen uit gaat zien en …wat ongetwijfeld als de grootste plus van de Neudeflat wordt beschouwd: het mooie uitzicht op de stad.

Bron: rtvutrecht.nl

 

 

Cookieinstellingen