Werkgevers helpen statushouders op weg

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Afgelopen woensdagmiddag vond in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein een banenmarkt plaats voor statushouders. 23 bedrijven boden zo’n 70 werkervaringsplekken aan voor 68 kandidaten. Dit meldt De Stad Utrecht.

Een van de werkgevers op de banenmarkt, Eduard den Engelsman van QAP P3 Solutions in Alphen, zocht twee mensen voor zijn bedrijf. Zeven mensen hadden zich gemeld. De eisen zijn niet zo hoog, vertelt hij. “Wij zorgen voor de scholing. We zijn met name op zoek naar mensen die het leuk vinden om zichzelf te ontwikkelen en die uit het goede hout zijn gesneden. En er moet natuurlijk een klik zijn.” Engelsman ziet het ook als een manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

We willen mensen een kans bieden.”

Wethouder Kees Diepeveen van Zorg en maatschappelijke ondersteuning benadrukt dat het belangrijk is voor werkgevers om veelbelovende statushouders aan te trekken.

Daarmee kweek je meer gevoeligheid voor de veelkleurigheid van de samenleving.”

De aanwezige bedrijven komen uit verschillende sectoren zoals de horeca, groenvoorziening en facilitair. Bedrijven die mensen zoeken zijn onder meer de Colour Kitchen, Seats to meat, de Bouwloods en Stimulans. De Syriër Monhamed wil uiteindelijk graag naar de TU in Delft of in Eindhoven. “Maar ik wil hier alvast wat ervaring opdoen.”

Bron: deStadUtrecht.nl

Cookieinstellingen