KuuB laat Herman van Veen als beeldend kunstenaar zien

Foto: KUUB

UTRECHT – Op zondag 20 november vindt om 17.00 uur de officiële opening plaats van Herman van Veen: De Utrechtse Werken. Niet de musicus, schrijver of liedjesmaker staan dan centraal, maar Van Veen als schilder, graficus en fotograaf.

Herman van Veen is vanuit geboortestad Utrecht zijn carrière begonnen als musicus, dichter, schrijver, liedjesmaker, componist, scenarioschrijver en variété artiest. In al deze hoedanigheden is hij bekend bij een groot publiek, zowel in binnen- als buitenland. De beeldend kunstenaar – ook Van Veen – geniet minder bekendheid, maar daar gaat mogelijk met deze solo-expositie verandering in komen.

h-van-veen-slider-3

Hermans Utrechtse Werken zijn geschilderde herinneringen – Vensters – aan de stad en zijn inwoners op grote kleurenvlammende doeken; fel, snel, expressief. Associatieve schilderijen. Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet, oftewel roggbiv zoals zijn natuurkundeleraar als ezelsbruggetje mee gaf. Gloeiende kleuren, voortkomend uit wit licht.

Naast zijn schilderijen wordt ook grafisch werk van Herman getoond, onder de gemeenschappelijke titel Sporen, een serie van twaalf unieke werken uit 2016. Met daarnaast Herman’s kijk  op de Utrechtse vervormde werkelijkheid door middel van twaalf unieke foto’s, met titels als: Kwart voor één (de Dom), Zwanger huis, Van Sinkel en De meisjes van vervlogen dagen. Kortom, een divers palet van de kunstenaar zoals u hem nog niet kent.

De tentoonstelling wordt officieel geopend op zondag 20 november om 17.00 uur bij Kuub, in de Pieterstraat. De kunstenaar zal daarbij aanwezig zijn. Deze expositie is, naast de reguliere tijden, ook op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 december open, van 13.00 tot 18.00 uur.

p1030701

 

 

 

Bron: Kunstgalerie KuuB

 

Cookieinstellingen