Het regent bekeuringen bij controles Einsteindreef

Foto: Googlemaps

UTRECHT – Twee weekenden heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie tussen 18.00 uur en 01.00 uur extra controles gehouden op de Einsteindreef. Hoewel deze weg al tot de trajectwegen van het Verkeershandhavingsteam behoort en er intensief opvallend en onopvallend wordt gecontroleerd, kwamen er klachten van buurtbewoners dat er met name in de avonduren te snel gereden zou worden. Daarom zijn op vrijdag 14, zaterdag 15, zondag 16, zaterdag 22 en zondag 23 oktober extra controles gehouden met de lasergun.

In totaal zijn 18 rijbewijzen ingevorderd, van automobilisten die een snelheid reden van 50 km/h of meer boven de maximum toegestane snelheid. Van deze invorderingen is de hoogst gemeten snelheid 121 km/u, waar 50km/u is toegestaan (Einsteindreef). Er zijn 125 bekeuringen uitgeschreven voor excessieve snelheidsovertredingen. Op de Zuilense Ring werd een snelheid van 191 km/u gemeten, waar 100 km/u is toegestaan. Een Franse bestuurder reed op de A27 te hard met een snelheid van 157 km/u waar 100 km/h is toegestaan. Allen passeerden zij de Einsteindreef. Eén bestuurder kon niet worden staande gehouden en krijgt een bekeuring op de mat voor een gemeten snelheid van 116 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden onder invloed, negeren van het rode verkeerslicht en het niet dragen van een helm op een bromfiets. De politie sluit niet uit dat er vaker extra controles zullen worden gehouden.

Cookieinstellingen