CDA vreest vaststaand verkeer rond ’t Goylaan

Foto: Google Maps

UTRECHT – Het CDA in Utrecht vreest dat het de komende tijd veel drukker wordt in de straten rondom ’t Goylaan in de wijk Hoograven en waarschuwt voor vaststaand verkeer. Dit meldt het AD.

vanwaveren-sander_01Deze zomer werd de vierbaansweg aan’t Goylaan teruggebracht naar twee banen en is er een groenstrook in het midden aangelegd. Met die maatregelen wilde de gemeente de buurt leefbaarder maken en het autoverkeer in de stad terugdringen. Nu de straat in Hoograven zo goed als af is, blijkt volgens het CDA dat er voor al het verkeer te weinig ruimte is. Sommige automobilisten rijden over de busbaan of over het gras. De partij vreest dat het verkeer ook zal uitwijken naar omliggende straten.

Vaststaand verkeer

We zijn heel erg bezorgd over de straten in de omgeving van ’t Goylaan”,

zegt raadslid Sander van Waveren. “Als die niet genoeg auto’s kwijt kunnen, maar straks ook op andere straten waar een stadsboulevard wordt aangelegd, dan komt het verkeer vast te staan in de kleinere straten. Voor je het weet staan er dan in de ochtend- en avondspits hele wijken vast.”

Het CDA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De partij hoopt ook dat de gemeente wat doet aan de onduidelijke situatie rond de Julianaweg. Volgens het raadslid leidt de verkeerssituatie daar tot onduidelijkheid. Hij hoopt dat de gemeente lering trekt uit de situatie en dit meeneemt bij de aanleg van een volgende stadsboulevard.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen