Janskerkhof 12 gesloten wegens onderzoek asbest

Foto: UU.nl

UTRECHT – Op sommige plekken in het gebouw aan het Janskerkhof 12 is een concentratie van asbestdeeltjes aanwezig is in stofmonsters. Dit blijkt uit een asbestinventarisatie onderzoek dat in de afgelopen maanden is uitgevoerd, waarvan het rapport gistermiddag door de universiteit ontvangen is.

Hoewel in 2006 de locatie Janskerkhof 12 na een renovatie asbestveilig is gesteld, is onlangs een concentratie asbest in kleef/stofmonsters geconstateerd, die een potentieel risico vormt op verspreiding van asbest. De aangetroffen asbest in de stofmonsters is voor de Universiteit Utrecht aanleiding om het gebouw grondig verder te onderzoeken. Janskerkhof 12 is daarom per direct gesloten, zodat nader onderzoek kan worden gedaan naar de aanwezigheid van asbestdeeltjes. De uitkomsten van dit onderzoek zijn naar verwachting maandag 24 oktober bekend.

Alle medewerkers die werkzaam zijn in Janskerkhof 12 zijn dinsdagmiddag 18 oktober geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Ze worden tijdelijk elders gehuisvest.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen