Eerste effecten aanpak Amsterdamsestraatweg zichtbaar

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – De eerste effecten van de Ontwikkelingsstrategie Amsterdamsestraatweg zijn merkbaar in de openbare ruimte. De straatweg is schoner door de dagelijkse inzet van een veegkar. Kleine defecten en ergernissen, zoals straatverzakkingen en kapotte of onhandig geplaatste objecten, zijn verholpen.

Een groeiend netwerk van enthousiaste bewoners en ondernemers vormt samen de Straatmakers. De overlasttelefoon en controleacties leveren positief effect op omdat klachten en signalen van ondernemers en bewoners snel worden opgelost. Uit de veiligheidsmeting 2015-2016 blijkt dat circa 90 procent van de bewoners de Amsterdamsestraatweg een (zeer) prettige straat vindt. Bij de ondernemers is driekwart deze mening toegedaan. Van de passanten vindt ongeveer 60 procent de Amsterdamsestraatweg een (zeer) prettige straat.

30 km-gebied
Bewoners en ondernemers hebben aangegeven dat verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers een hoge prioriteit heeft. Om te zorgen voor een prettige woon- en leefomgeving en goede oversteekbaarheid tussen Paardenveld en Marnixlaan, is in de voorjaarsnota 2016 is 1,6 miljoen euro gereserveerd om een begin te maken met de inrichting van een 30 km-gebied op dit deel van de straat.

Het definitieve ontwerp van twee van de drie aan te pakken pleinen, dat bij de Boorstraat – Bethlehemweg en bij de Sint Ludgerusstraat, is af. Vanaf oktober start de gemeente samen met alle belanghebbenden in en rond de Amsterdamsestraatweg het proces om te komen tot een 30 km-gebied. Eind december ligt een uitvoeringsstrategie bij de raad en begin 2017 wordt gestart met de herinrichting.

Meer informatie?
De volledige voortgangsbrief, informatie over de aanpak en het rapport onderzoek veiligheidsbeleving is te lezen op www.utrecht.nl/amsterdamsestraatweg.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen