Gratis je smartphone opladen in de Uithof

Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – Wie zijn smartphone, tablet of elektrische fiets wil opladen en tegelijk even buiten wil zitten, kan dat vanaf nu doen in Utrecht Science Park (De Uithof). Hier staan sinds gisteren zeven ‘solar benches’; zitbanken met zonnecellen die groene stroom produceren.

De zeven solar benches staan verspreid over het Utrecht Science Park. Het gaat om twee banken bij de ingang van het Bestuursgebouw, twee bij het Victor J. Koningsbergergebouw, één bij het David de Wiedgebouw, één bij de tweede Life Sciences Incubator en één in de Botanische Tuinen. Elke solar bench heeft vier stopcontacten waarmee gebruikers met hun eigen meegenomen oplader gratis hun smartphone, tablet of elektrische fiets kunnen opladen. De tijdsduur van het opladen is te vergelijken met het stopcontact thuis.

Nadat er eerder dit jaar 4.600 zonnepanelen op negen universiteitsgebouwen zijn geplaatst, wil de Universiteit Utrecht met de banken zonnepanelen integreren in het straatbeeld. De Universiteit Utrecht heeft de ambitie om in 2020 de helft van het energiegebruik duurzaam op te wekken, onder meer door warmte-koude-opslag, windenergie en het benutten van zonlicht. Uiteindelijk wil de Universiteit Utrecht in 2030 CO2-neutraal zijn.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen