Schaatsbaan op 1 oktober gewoon open

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Als alles goed gaat kunnen schaatsliefhebbers zaterdag vanaf 11.45 uur op op de ijsbaan De Vechtsebanen in Utrecht hun eerste rondjes van het seizoen rijden. De ijsbaan gaat – ondanks de warme temperaturen – komend weekend gewoon open. Dit meldt RTV Utrecht.

Volgens ijsmeester Pieter Fokkema hoeven schaatsliefhebbers zich geen zorgen te maken dat het weer dit jaar roet in het eten gooit. Zoals ieder jaar gaat op 1 oktober  de schaatsbaan gewoon open. Al geeft de organisatie toe dat het behoorlijk moeilijk is om met de warme temperaturen van de afgelopen tijd ijs te maken. De machines draaien dan ook op volle toeren en het maken van ijs kost behoorlijk veel elektriciteit.

“Maandag zijn de machines aangegaan en dinsdagochtend gaat het eerste water de baan op.” Het water voor het ijs komt onder de grond van De Vechtsebanen vandaan, zegt Fokkema. “Zo’n eigen bron is goedkoper voor ons en we hebben zo ook invloed op ons eigen water. Zo worden er bijvoorbeeld ijzer en mineralen uitgehaald, zodat de kwaliteit van het ijs beter wordt.”

In het weekend wordt het volgens weeronline.nl 16-18 graden en dat is een ‘ideale’ temperatuur om te schaatsen. Dat nu zult u de ijsmeesters bij de Elfstedentocht nóóit horen zeggen.

Bron: rtvutrecht.nl

 

Cookieinstellingen