Hoger beroep Utrechtse serieverkrachter van start

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vandaag wordt bij het Hof in Arnhem het hoger beroep behandeld van de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. In februari van dit jaar werd hij voor de verkrachting van vier vrouwen in de omgeving van Utrecht veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar en het betalen van een schadevergoeding van 35.440 euro. Dit meldt het AD.

T. gaf na de uitspraak vrijwel direct aan in hoger beroep te willen gaan. Hij vindt dat hij een oneerlijk proces heeft gehad. De justitie zou vooringenomen zijn en moest hij de serieverkrachter zijn. Het OM heeft zelf de term ‘Utrechtse serieverkrachter’ verzonnen, aldus de verdediging. Vandaag wordt onder andere het politieonderzoek behandeld. De verdachte die zelf niet aanwezig is bij het hoger beroep, is door de rechter verordonneerd om de zaak bij te wonen, meldt RTV Utrecht. Hij wordt hiervoor opgehaald uit de gevangenis in Vught.

Het gerechtshof in Arnhem wil de zaak ‘efficiĆ«nt’ behandelen en vindt dat de verdediging zich tot hoofdzaken moet beperken. Dat bleek vandaag toen de raadslieden aankondigden dat ze rond de vijftig gedetailleerde vragen wilden stellen over het politieonderzoek naar de 53-jarige man. De advocaten van de man mogen niet eindeloos nieuwe vragen blijven bedenken, waardoor de zaak eindeloos gaat duren.

Bron: ad.nl

 

Cookieinstellingen