RTV Utrecht moet bezuinigen: elf banen weg

Foto: Google Maps

UTRECHT – RTV Utrecht ontslaat elf medewerkers. De zender moet van het Rijk 1,1 miljoen euro bezuinigen. Dat meldt de regionale omroep op de eigen website.

Concreet houden de bezuinigingen in dat een aantal programma’s verdwijnt van de televisie. Hiertoe behoren Westbroek!, Van Rossem vertelt en Namen & Rugnummers. Het nieuwsprogramma U Vandaag gaat in januari terug van twee presentatoren naar een. Marc van Amstel gaat weg bij Radio M en van het radioprogramma Utrecht komt thuis. De verschillende redacties en programma’s worden samengevoegd en zullen zich meer op online-berichtgeving gaan richten.

Deelnemer8, Dutch Wikipedia
Deelnemer8, Dutch Wikipedia

Personeel

De maatregelen zijn woensdagmorgen meegedeeld in een plenaire personeelsbijeenkomst. Met de elf werknemers die hun baan verliezen zijn de afgelopen dagen al gesprekken gevoerd. Ook is een vrijwillige vertrekregeling ingesteld, waarop medewerkers kunnen intekenen.

‘Slechte dag’

Directeur Paul van der Lugt noemt ‘het een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht’. “Ik zie onder deze omstandigheden geen andere mogelijkheid en ik doe nogmaals een beroep op de politiek om deze bezuinigingen terug te draaien.”

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen