Na vier jaar wachten op parkeerplek in parkeergarage Vredenburg

Foto: Bouwpututrecht.nl

UTRECHT – Bewoners van het appartementencomplex De Vredenburg willen na jaren wachten eindelijk hun auto kunnen parkeren in de oude, inmiddels gerenoveerde parkeergarage Vredenburg. Dit meldt het AD.

Kopers van een appartement in dit complex waren verplicht een parkeerplaats te nemen in de oude parkeergarage. Voor de bewoners, die nu al zo’n vier wachten op een plek, is de maat nu vol. Vorige maand ging wel de nieuwe, hypermoderne parkeergarage P5 open onder Hoog Catharijne. “Via deze garage krijgen wij straks toegang tot de parkeerplaatsen in het oude gedeelte. Maar wanneer precies, daar krijgen we de vinger alsmaar niet achter”, zegt Bert van Adrichem namens de vereniging van eigenaren van De Vredenburg.

Volgens de VvE moet Hoog Catharijne-eigenaar Klépierre de plaatsen overdragen aan de ING, en regelt die vervolgens de uitgifte van de parkeerplaatsen voor bewoners. “Maar de gesprekken daarover duren veel langer dan wij hadden gedacht, en het geduld is onderhand een beetje op.” Om hieraan uiting te geven hingen enkele leden van de parkeercommissie van De Vredenburg afgelopen vrijdag kortstondig een spandoek op bij de ingang van de nieuwe garage met de tekst: ‘Garage gesloten!! Klepierre & ING belazeren De Vredenburg’.

Om tafel
Deze actie van heeft er in ieder geval toe geleid, dat bewoners van De Vredenburg nog deze week om te tafel zitten met HC-eigenaar Klépiere en de ING. Zij hopen dat er snel een regeling kan worden getroffen. Volgens Van Adrichem komt Klépierre bewoners nu al tegemoet, door hen tijdelijk een gratis parkeerplaats aan te bieden in een van de overige parkeergarages in het stadscentrum. Klépierre was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen