Politie zoekt getuigen branden Kanaleneiland

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Afgelopen nacht hebben er in de wijk Kanaleneiland enkele branden plaatsgevonden. Hier zijn zowel de politie als de brandweer voor ingezet. 

Omstreeks 22.39 uur werd er melding gemaakt van een brommer die in de brand zou staan op de Livingstonelaan. Ter plaatse troffen agenten een brandende brommer aan, die niet meer te redden viel. Ook een ernaast gestalde fiets brandde af.

Korte tijd later, omstreeks 02.39 uur werden vervolgens op zowel de Churchillaan als op het 5 meiplein melding gemaakt van twee voertuigbranden. Op de Churchillaan vatte een tweede voertuig, dat naast het brandende voertuig stond, vlam. Het brandende voertuig op het 5 meiplein is door agenten die snel ter plaatse waren, zelf geblust.

Aan het eind van de nacht, rond 05.49 uur was er wederom sprake van een brand. Dit keer betrof het een containerbrand op de Rotsoord. Het onderzoek is inmiddels opgestart om na te gaan of er sprake is van brandstichting. Ook wordt onderzocht of er sprake is van een verband tussen de branden.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen van bovengenoemde branden. Bent u hiervan getuige geweest, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000.

Reacties

Cookieinstellingen