Zes jaar cel voor nog drie leden ‘Audi-bende’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Nadat het afgelopen woensdag tot de veroordeling van één lid van de beruchte ‘Audibende’ (de Utrechter Mohamed Al B.) kwam bij de rechtbank in Aken, zijn gisteren elders nog eens drie Utrechters veroordeeld voor een plofkraak, een waarbij de daders zijn afgeweken van hun normale modus operandi. 

Het AD meldt dat de rechtbank in de Duitse plaats Essen vrijdag drie Utrechters heeft veroordeeld tot zes jaar cel voor een plofkraak in februari 2016 in Essen. Het gaat om Yassin E. (22), Abdelkarim S. (24) en Faiz Z. (26). Volgens de Duitse rechtbank maken ook zij deel uit van de beruchte Audi-bende.

De mannen bliezen, met de hulp van een Spanjaard, in de nacht van 23 op 24 februari in Essen vrijwel gelijktijdig twee geldautomaten op. Ze maakten acht geldcassettes buit met een waarde van ongeveer 200.000 euro. Anders dan in de zaak voor de rechtbank in Aken, werd in dit geval geen gebruik gemaakt van een snelle Audi richting Nederland, maar is de groep op scooters naar een gehuurd appartement gereden in de buurt van de geldautomaten.

Bron: ad.nl

 

Cookieinstellingen